Številka: O_20240802_LK_02

Datum: 2. 8. 2024

Na podlagi 68. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18) Zavod za šport Slovenske Konjice, Šolska ulica 3a, 3210 Slovenske Konjice, objavlja naslednjo

NAMERO O ODDAJI STVARNEGA PREMOŽENJA V BREZPLAČNO UPORABO

I. Predmet oddaje v brezplačno uporabo:

Športne površine v športni dvorani na naslovu Šolska ulica 3a, Slovenske Konjice, v izmeri 1.200 m2 v stavbi št. 753, stoječi na zemljišču parc.št. 1031/13, k.o. 1115 Slovenske Konjice , s souporabo hodnika, stopnišča, garderobe in sanitarij v predmetni stavbi.

Upravičenci do brezplačne uporabe poslovnega prostora so:

–        osebe javnega prava za opravljanje javnih nalog,

–        nevladne organizacije, ki jim je podeljen status delovanja v javnem interesu, za opravljanje tistih dejavnosti, za katere jim je podeljen status,

–        socialna podjetja ali nepridobitne pravne osebe, kot so opredeljene v zakonu, ki ureja socialno podjetništvo, ki nameravajo poslovati kot socialno podjetje in bodo začele postopek registracije v skladu z zakonom, ki ureja socialno podjetništvo (v nadaljnjem besedilu: nepridobitna pravna oseba), v obsegu, ki je potreben za opravljanje dejavnosti, za katero je ustanovljena, ali

–        mednarodne organizacije, katerih članica je Republika Slovenija in imajo na njenem ozemlju svoj sedež, agencijo, oddelek, predstavništvo ali pisarno, za izvajanje njihovih nalog.

Nepremičnina bo na podlagi neposredne pogodbe oddana v brezplačno uporabo za določen čas in sicer od 20. 9. 2024 od 20:00 ure do 22. 9. 2024 do 10:00 ure.

II. Postopek oddaje v brezplačno uporabo:

Za poslovni prostor bo sklenjena neposredna pogodba o brezplačni uporabi v skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti ter Uredbo o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18).

Pogodba o brezplačni uporabi bo sklenjena po poteku najmanj 20 dni od objave namere na spletni strani Zavoda za šport Slovenske Konjice. Upoštevane bodo vloge na predpisanem obrazcu (priloga), ki bodo prispele do poteka roka objave. Pogodba o brezplačni uporabi bo sklenjena s ponudnikom, ki izpolnjuje zakonske pogoje za brezplačno uporabo poslovnega prostora. Za poslovni prostor krije uporabnik obratovale stroške, stroške rednega vzdrževanja, stroške zavarovanj in druge stroške, za katere se stranki dogovorita s pogodbo.

Zavod za šport lahko kadarkoli do sklenitve pogodbe brez obrazložitve in brez odškodninske odgovornosti ustavi postopek oddaje poslovnega prostora v brezplačno uporabo. Obveznost upravljavca, da sklene pogodbo s katerim koli vlagateljem oziroma interesentom, je izključena.

Namera o oddaji stvarnega premoženja v najem bo objavljena 20 dni.

Vse zainteresirane vabimo, da pisno izkažejo interes za najem do poteka roka objave.

Dodatne informacije dobijo interesenti na upravi Zavoda za šport Slovenske Konjice, pri direktorici Lauri Kuk, na tel. št. 041 931 940 ali e-naslovu laura.kuk@sport-konjice.si.

Ogled nepremičnin je možen po predhodnem dogovoru.

Objava: na spletni strani Zavoda za šport Slovenske Konjice, www.sport-konjice.si

Datum objave: 2. 8. 2024

Datum izteka 20-dnevnega roka za oddajo ponudb: 22. 8. 2024